Черните мечки има невероятна способност!

Черните мечки има невероятна способност!
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Невероятно разкритие по отношение на черните мечки направиха учените. Представител на вида доказа, че животните от Ursus americanus са много по-умни, отколкото специалистите са предполагали. В изследване, проведено с американската черна мечка Мигуан, стана ясно, че тя може да свърже изображения от компютър с познати за нея обекти, предават американски издания.

Мигуан е 11-годишна мечка, която е родена в дивата природа, но в момента обитава зоопарк в Детройт. Животното било подложено на два експеримента от учените, опитващи се да разберат каква е неговата способност да разпознава отделни предмети.

При първия опит изследователите показали на Мигуан различни обекти, а по-късно проверили умението ѝ да ги разпознава.

След това направили точно обратното – научили мечката да разпознава изображение на обекти, а след това ѝ показали действителните предмети. В крайна сметка те стигнали до изводите, че Мигуан познава обектите, които е видяла по време на експериментите.

Проведеното изследване е много интересно. То показва че мечките от вида могат да разпознават обекти на снимки. С подобно умение са надарени още конете, някои кокошки, костенурките и гълъбите, обясняват изследователите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати