Козлетата пигмеи са най-новата интернет сензация

Коза Пигмей

Очарователни кози превзеха интернет пространството и се превърнаха в любимци на хиляди хора по цял свят. През последните години все повече фермери (а и не само) се запалиха по прословутите козлета пигмеи, които могат да разтопят от умиление всеки.

Този причудлив и изключително симпатичен животински вид произлиза от Камерунската долина на Западна Африка, затова и на много места е известен като камерунска коза. След като в средата на миналия век неговите представители са внесени в САЩ, започва да се разпространява и в други страни.

Козите пигмеи, известни и като мини кози, са дребни животни, достигащи не повече от 50-60 см височина и тегло до 40 кг. Освен със скромните си размери се отличават и с пухкава си козина, превръщаща ги в невероятни сладури.

Заради миниатюрните си мерки и благия си нрав те често биват отглеждани като домашни животни, макар че фермерите, развъждащи ги като добитък, споделят, че от тях може да се добие немалко количество мляко.

Мини коза

Козите пигмеи, са сред обитателите и на немалко зоопаркове. Именно камерунска козичка беше първото родено бебе във варненската зоологическа градина тази година. От зоопарка в морската столица споделят, че тези рошави чаровници са любимци на децата, защото са игриви, забавни и много дружелюбни към малките посетители.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати