Орел за малко да отвлече дете в Астралия

Орел

Необичаен инцидент шокира жители на централна Австралия. Заблуден орел сграбчи главата на момче и се опита да излети с него, съобщават световни издания.

Множество посетители на резервата в Алис Спрингс станали свидетели на опасното зрелище. По думите на очевидците детето на видима възраст между шест и осем години просто седяло и се наслаждавало на природните красоти, когато изневиделица било нападнато от орел, взел го по погрешка за плячка.

Един от свидетелите на инцидента разказва как внушителната птица се нахвърлила на момчето и се опитала да процедира с него така, както действат повечето животни от вида, когато искат да задигнат малко животно.

Друг човек, присъствал на фрапиращата сцена, пък споделя, че орелът летял право към детето петнадесет метра, след което го захванала с нокти качулката му и пробвала да отлети с необичайната си плячка.

След като момчето започнало да пищи и сред множеството зяпачи настанала паника, служители на резервата взели нещата в свои ръце и спасили детето от ноктите на летящия звяр. Така момчето успяло да се отърве само с уплах и няколко драскотини по главата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати