Честит празник на крокодила Пуй Пуй!

Крокодил

Прословутият китайски крокодил Пуй Пуй има празник. Наскоро се навършват десет години, откакто морският крокодил обитава парка на заблатените земи в Хонконг.

За това време животното, което всъщност е от женски пол, се прочу доста и беше навестено от милиони любители на крокодилите, съобщават китайски медии.

Въпреки цяло десетилетие, прекарано на това място, Пуй Пуй още е във форма. Според служителите в парка зъбатата дама се чувства отлично и е готова да посрещне още много туристи.

В момента Пуй Пуй е на шестнадесет години, но се очаква да живее още дълго, тъй като принадлежи към соленоводните крокодили, които достигат възраст до 70 години.

Соленоводните крокодили са едни от най-едрите влечуги на планетата. Достигат тегло над 1000 кг и дължина над 7 метра. Те са считани и за най-едри от останалите си зъбати събратя. Отличават се с широки и мощни челюсти, както и голяма глава. Обагрени са в сивкаво, но имат петънца по хълбоците си.

Страховитото влечуго се среща в Индия, Бангладеш, Виетнам, Австралия, Нова Гвинея и на други места по света. В дивата природа се храни с акули, риби, птици, други влечуги, маймуни, делфини и др.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати