Хипопотамите на Пабло Ескобар вилнеят в Колумбия

Хипопотами
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Две десетилетия след убийството на небезизвестния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар част неговите питомци продължават да напомнят за себе си. Домашните хипопотами, които доскоро бяха атракция за местните, сега са истинска напаст за Северна Колумбия, съобщават чуждестранни издания.

Допреди Ескобар да почине, огромните животни са обитавали личния му зоопарк. След смъртта му обаче те започват да се множат необезпокоявано и броят им нараства многократно. Сега те се явяват най-голямата група диви хипопотами извън Африка.

Заради буйната си растителност изоставеното ранчо на Ескобар, намиращо се в близост до град Меделин, се е превърнало в идеално място за размножаване на тези животни и днес те са ширят като истински крале в този район.

Първите си хипопотами Пабло закупил през осемдесетте години на миналия век. В началото те били едва четири, но към днешна дата стадото им се състои от 35 бройки. И макар хипопотамите да са голяма атракция за околните, те са и опасност, която съвсем не е за пренебрегване.

Понякога тези едри животни стават доста агресивни и лесно биха могли да навредят на видове, които по принцип обитават местната фауна като морски крави и видри.

За да се справят с набезите на хипопотамите, местните власти са предприели кастриране на някои от тях. Освен това са успели да ограничат движението с помощта на специални каменни бариери.

В бъдеще най-вероятно ще се вземат и други мерки, чрез които популацията на тези животни да бъде още по-сериозно контролирана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати