Нова спортна кучешка площадка беше открита в София

Площадка за кучета

Нова кучешка спортна площадка беше открита тези дни в Южния парк на столицата. Зоната е заградена и предлага уреди, които позволяват на палетата не просто да си играят, но и да тренират, докато до тях са собствениците им.

Сред стопаните на кучета, присъствали на откриването на специализираната площадка, беше актьорът Юлиян Вергов. Той сподели, че такива съоръжения досега е забелязвал единствено в чужбина, но идеята страшно много му допада.

Трябва да има такива уреди, които спокойно да се ползват от кучетата, без животните да притесняват майките с деца или велосипедистите например, заяви актьорът пред БГНЕС.

Площадките като тази са много полезни. Благодарение на тях можем да спортуваме и да се забавляване в компанията на домашния си любимец, заяви и стопанката на кучето Джаки – Пламена.

Младата жена беше категорична, че напълно подкрепа идеята, но не скри, че кучешките площадки, намиращи се на територията на столицата в момента, са крайно недостатъчни.

Такава трябва да бъде изградена във всеки парк, смята младото момиче.

Според собственика на куче Теодор Христов съоръжението е наистина чудесно. Той единствено се притеснява дали то ще може да се задържи здраво още дълго време, тъй като такива площадки у нас лесно биват разрушени.

Площадката срещна одобрението и на помощник-треньора на домашни любимци Георги Димитров. По думите му тези съоръжения са нещо прекрасно, което трябва да го има във всеки един парк. Именно благодарение на тях стопаните на кучета могат да възпитават питомците си и да тренират съвместно с тях.

Ако един стопанин не отделя време за дресировка на кучето си, няма как то да се научи да изпълнява командите му, допълни Димитров.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати