Хитро агне се направи на умряло пред вълк и се спаси от сигурна смърт

Агне и вълк

В природата много често вълците нападат безпомощни създания като малки агънца и ги умъртвяват. Едно хитро добиче от страната обаче успява да измами хищника с невероятен план и да се спаси от лапите му, малко преди да се е превърнало във вечеря на звяра.

За цялата тази случка се разбира, след като стопанинът на намаляло стадото преглежда записите от камера за наблюдение. От видеото става ясно, че през нощните часове добичетата му са били нападнати от вълк.

Кадрите показват как хищникът побягва след стадото и по-възрастните животни успяват да се измъкнат от него. Две агънца обаче изостават и звярът поваля едното и го захапва.

Междувременно другото агънце се строполява на земята и остава напълно неподвижно. Когато вълкът го приближава, решава, че то е мъртво и го подминава.

Секунди след това става ясно, че агнето всъщност е живо. Усещайки че вече е в безопасност, то се изправя и се връща при стадото. Така благодарение на хитростта си, мъникът успява да измами кръвожадния звяр и да спаси живота си, съобщава Румен Бахов в предаването Пълен абсурд.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати