Кои са котките, които цял живот изглеждат като бебета?

Пясъчна котка

С течение на времето котките малко или много се променят и губят част от първоначалните си черти. Съществува обаче една порода писани, които запазват бебешкото си миловидно изражение независимо от възрастта си, пише Дейли мейл. Това са така наречените пустинни пясъчни котки, смятани за изключително екзотични животни.

Тези очарователни създания обитава пустинните части на Северна Африка, Югозападна и Централна Азия. Активни се през нощните часове, когато температурите са по-ниски, а през останалото време се крият някъде. Хранят се с дребни гризачи, насекоми, а понякога и с влечуги.

Пустинните пясъчни котки се отличават със сравнително дребно телосложение и много красив външен вид. Космената им покривка е мека, гъста и със златист до кафеникав оттенък. Ушите им са големи и забавни, а очите - пронизващи.

Но въпреки невинното си изражение обаче тези писани не са никак безпомощни. Усетят ли, че нещо застрашава живота им, те са готови веднага да се превърнат в опасни ръмжащи зверове.

Независимо от дивата си природа обаче те съвсем не са в състояние да се предпазят от враговете си и често стават жертва на ловци и бракониери. Именно поради това пустинните пясъчни котки са потенциално застрашени от изчезване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати