Върнаха на работа несправедливо изгонен котарак-библиотекар

Котарак-библиотекар

Котарак-библиотекар, които беше изгонен от работното си място в Северен Тексас, ще бъде върнат обратно в библиотеката, съобщава Асошиейтед прес.

Котакът Браузър работи от шест години във въпросната библиотека. Той е бил назначен на работа, за да пази хранилището от мишки. Опашатият служител бързо се превръща в любимец на малки и големи заради ненатрапчивото си поведение и умението си да предусеща кога компанията му е желана от читателите и кога не.

След появата на котарака все повече малчугани започват да посещават библиотеката и с най-голямо удоволствие да си вземат книжки. Всичко това обаче се променя, след като най-неочаквано Браузър получава едномесечно предупреждение да напусне библиотеката във Форт Уърт.

Оказва се, че животното е изгонено от сградата заради отмъстителен чиновник, който решава да въведе еднакво отношения към всички четириноги, след като му бива отказано да води на работа в кметството собствения си домашен любимец.

Когато обществеността научава, че Браузър е изгонен обаче, се разбунтува. Само за няколко дни той получава посланията на стотици свои почитатели в социалните мрежи.

Така се налага членовете на Градския съвет в Северен Тексас отново да гласуват. В крайна сметка се взема решението котката да бъде върната на работа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати