miau.bg»Статии»Живини»Змии нахапаха мъж 160 пъти, защото той иска

Змии нахапаха мъж 160 пъти, защото той иска

Нина НордНина Норд
Джедай
226133
Кобра
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Тим Фриде от Уисконсин, САЩ, е ухапан 160 пъти от отровни змии и смята да продължи с експеримента, докато не открие противоотрова срещу най-опасните влечуги. След като се подложил на ухапване от кралска кобра, Фриде изпаднал в кома, но бил спасен.

Ще търся противоотрова, докато не я намеря или докато не загина от поредното ухапване, твърди Тим Фриде, който редовно пуска в социалната мрежа снимки и клипове от новите ухапвания, които получава. Целта му е да разработи ваксина, която да предпазва жителите на Третия свят, където смъртността от ухапвания на змии е много висока.

Най-страшните змии, които са хапали досега Тим, са черна мамба и тайпан, които са едни от най-смъртоносните в света. След десетки ухапвания организмът му вече е изработил антитела и Тим не се страхува редовно да се подлага на нови и нови срещи с отровните зъби на влечугите.

Отровата на черната мамба убива човек за около 20 минути, но Тим Фриде не се страхува от опасните си експерименти. Повечето хора, които загиват след ухапване от черна мамба, живеят под прага на бедността и трябва да се изобрети ваксина, за да бъдат предпазени от такава ужасна смърт, убеден е Тим.

Черна мамба

В момента изготвянето на противоотрова срещу черна мамба е много скъпа процедура, тъй като първо трябва да се издои отрова от змия, а след това да се разреди и с него да се инжектира кон или овца. Организмът на животното изработва антитела и те се използват за борбата с отровата.

Аз просто изключвам коня или овцата от процеса, като оставям змията да ме ухапе или си инжектирам сам отровата ѝ. Много хора ме смятат за луд, но аз доказах, че човешкото тяло може да развие имунитет срещу отровата на най-опасните змии в света, горд е Тим Фриде.

Според специалисти той рискува живота си всеки път, когато позволява на отровна змия да го ухапе и някой ден ще плати висока цена за това.

Всяка година над 100 000 човека умират от ухапване на отровна змия - това трябва да спре, категоричен е смелчагата. Фактът че е бил за известно време в кома, не го отказва и той смята да продължава с експериментите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest