Природозащитници скочиха срещу анимацията Търсенето на Дори

тропически риби
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Анимационното филмче Търсенето на Дори, което напоследък набра популярност у нас и в чужбина си навлече гнева на природозащитници. Според тях продукцията на Пискар и Дисни може да допринесе за по-голямото търсене на рибите клоуни и сини бодлоперки – видовете, към които принадлежат главните герои – Немо и Дори.

Рибите от анимацията не могат да бъдат отглеждани като аквариумни животни, това заявиха зоозащитници, разкривайки как би повлиял филмът върху зрителите.

Всъщност сюжетът на Търсенето на Дори има екологично послание и се опитва да внуши на хората, че трябва да се отнасят с по-голямо внимание към водните обитатели. За жалост обаче заради персонажите в него страдат тропическите риби, които зрителите започват масово да търсят, след като изгледат анимацията.

Подобен беше резултатът и по-рано, когато се появи продукцията Търсенето на Немо. Тогава го отнесоха рибите клоуни, които масово бяха използвани за търговия.

Посланието на филма не успя да свърши добра работа и сякаш се изгуби, смятат от фондацията Спасяването на Немо.

Природозащитниците обясняват, че след истерията по образа на Немо всички негови фенове са пожелали да имат рибката в аквариума си и това е оказало негативно явление върху нейната популация. Ето защо екозащитниците се притесняват, че същото ще се случи и след популяризирането на Търсенето на Дори.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати