miau.bg»Статии»Живини»Чували ли сте за тези рекордно големи животни?

Чували ли сте за тези рекордно големи животни?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12698
Косатка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Всички сме чували за най-високия мъж на света или за най-високата жена. Екземпляри с такива рекордни размери обаче има не само сред хората, а и сред представителите на животинския свят. Вижте представители на няколко вида, които изумяват човечеството с нестандартно големите си туловища.

1. Косатка

Тези представители на семейство Делфинови обикновено достигат дължина от 8 метра и тегло над 6 тона. Мъжки екземпляр, хванат в Япония обаче е шокирал всички с тегло от 10 тона и дължина от 9.7 метра.

2. Бяла мечка

Мечките от този вид обикновено имат тегло от около 500 кг. Въпреки това преди повече от половин век е бил убит бял мечок, тежащ близо 1 тон. Тялото на животното било дълго цели 3.40 метра.

3. Крава

Октопод

Най-едрата крава в света е от Оринджвил, Илинойс. Добичето е било с височина от 1.90 метра. За жалост, животното е починало миналата година.

4. Омар

Смята се, че тези висши раци наддават най-много до 15 килограма. Въпреки това през 1977 година в Нова Скотия е хванат екземпляр с тегло от 20 килограма и дължина от 107 сантиметра. Най-вероятно животното е било 50-годишно.

5. Октопод

Обичайно дължината на повечето представители от вида не надминава 4-5 метра. Но пък един тихоокеански вид октопод, е успял да достигне дължина от 8 метра и тегло от 270 метра. Негови събратя обитават водите на Калифорния, Аляска, Русия и Япония, но никой от тях досега не е успял да блесне с такива размери, показва видеоклип на top_of_the_tops в интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати