Чували ли сте за тези рекордно големи животни?

24.06.2016
Косатка

Всички сме чували за най-високия мъж на света или за най-високата жена. Екземпляри с такива рекордни размери обаче има не само сред хората, а и сред представителите на животинския свят. Вижте представители на няколко вида, които изумяват човечеството с нестандартно големите си туловища.

Бяла мечка

1. Косатка

Тези представители на семейство Делфинови обикновено достигат дължина от 8 метра и тегло над 6 тона. Мъжки екземпляр, хванат в Япония обаче е шокирал всички с тегло от 10 тона и дължина от 9.7 метра.

2. Бяла мечка

Мечките от този вид обикновено имат тегло от около 500 кг. Въпреки това преди повече от половин век е бил убит бял мечок, тежащ близо 1 тон. Тялото на животното било дълго цели 3.40 метра.

3. Крава

Октопод

Най-едрата крава в света е от Оринджвил, Илинойс. Добичето е било с височина от 1.90 метра. За жалост, животното е починало миналата година.

4. Омар

Смята се, че тези висши раци наддават най-много до 15 килограма. Въпреки това през 1977 година в Нова Скотия е хванат екземпляр с тегло от 20 килограма и дължина от 107 сантиметра. Най-вероятно животното е било 50-годишно.

5. Октопод

Обичайно дължината на повечето представители от вида не надминава 4-5 метра. Но пък един тихоокеански вид октопод, е успял да достигне дължина от 8 метра и тегло от 270 метра. Негови събратя обитават водите на Калифорния, Аляска, Русия и Япония, но никой от тях досега не е успял да блесне с такива размери, показва видеоклип на top_of_the_tops в интернет.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати