miau.bg»Статии»Живини»Осъдиха лъв-човекоядец на доживотен затвор

Осъдиха лъв-човекоядец на доживотен затвор

Лъв

Изключително опасен лъв, върлувал в индийския щат Гуджарат, най-после беше заловен. Хищникът ще прекара живота си в затвор заради това, че е умъртвил и изял човек, съобщават чуждестранни медии.

След като за кратък период от време в района били убити от лъвове няколко души, местните власти се заели с издирване на четириногите убийци. Те изловили от гората Гир шестнадесет лъва и ги наблюдавали в продължение на два месеца. Взели проби и от екскрементите им, за да проверят дали в тях ще намерят следи, подсказващи им, че лъвовете са консумирали човешко месо.

След като във фекалиите на един от лъвовете била намерена човешка коса, властите решили да затворят лъва завинаги в местен зоопарк. При изследванията се потвърдила вината и на две лъвици, но тяхната присъда все още не е ясна.

Щатът Гуджарат е популярен с обитаващите го азиатски лъвове. По принцип тези животни рядко умъртвяват хора, но напоследък случаите с убити от тях индийци нарастват. Според специалистите най-вероятно това се дължи на факта, че през последните горещи дни хората предпочитат да спят на улицата и някои от хищниците ги бъркат с обичайната си плячка.

Районът на гората Гир е обитаван от над 520 лъва. Още преди две години Върховният съд на Индия е издал постановление някои от тях да бъдат транспортирани до съседен щат. От Гуджарат обаче не са съгласни с преместването на животните, тъй като не са сигурни доколко съседите им ще опазят лъвовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати