Бебе-кенгуру обиколи софийските улици

17.06.2016
Кенгуру

Малкото кенгуру на име Руфи сътвори истинско шоу по улиците на столицата. Вчера, 16-ти юни, животинчето ловко се измъкна от пределите на цирка и направи обиколка на района.

По време на представлението в четвъртък малкото бебе-кенгуру се измъкнало от шатрата на цирк Иванов. Извън светлините на прожекторите Руфи се разходил спокойно под смаяните погледи на минувачите и шофьорите.

Отсъствието на кенгуруто бързо било усетено. Руфи бил заловен и върнат в цирка. Разходката на кенгурото се ограничи около цирковото пространство. Това се дължи на факта, че по природа това са плашливи животинчета, които нямат навика да се отдалечават от мястото, което приемат за убежище.

За разлика от австралийски събратя, Руфи е от вида Валаби на Бенет. Той е много по-малък, но все пак успя да се превърне в сензация за автомобилистите.

Все пак не всеки ден по улиците на София може да се види спокойно разхождащо се кенгуру. Пухкавото животинче е любимец на публиката, а от вчера – и на софийската полиция. Пристигналите на мястото полицаи не пропуснаха да си направят селфи с кенгуруто – беглец.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати