miau.bg»Статии»Живини»Любопитно Коте обикаля света на стоп

Любопитно Коте обикаля света на стоп

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
Коте
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Смела котка обикаля света на стоп. Писаната Бурма, българинът Борис Кънев и испанската му приятелка Марта Самалеа са изминали хиляди километри заедно, минавайки през екзотични дестинации като Ирак, Мианмар, Китай, Индия. Своите приключения младата двойка споделя в блога си Roving Snails, където разказва и за невероятното си коте и неговите премеждия.

Когато пътешественикът Борис и приятелката му Марта тръгват на път към Индия преди повече от две години, ги свърза любовта към пътуванията и желанието да опознаят всички вълнуващи местенца в Азия.

Един ден, докато се наслаждават на невероятни гледки, те намират котенце, избрало да се скрие близо до вещите им. Въпреки че Бурма е съвсем малко и крехко създание по това време, те решават, че животинчето има същия приключенски дух като тях. Ето защо го вземат със себе си.

Така Бурма става неделима част от семейството на Борис и Марта, които започват да се грижат за нея като истински родители. Котето поема с тях на път и се превръща в истински герой. То стопира заедно със стопаните си или върви редом до тях по жарките лъчи на слънцето.

Когато се изтощи от пътя пък, Бурма се покатерва върху някой от тях и мързеливо изчаква, докато те я транспортират от една точка до друга.

Котето е много любопитно и често прави пакости. Обича да захапва непознати хора за чорапите. Веднъж по време на медитация в будистки храм се изпишка в краката на Буда, разказва стопанинът на Бурма пред ПейкаБг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest