Очарователен бобтейл вдъхва кураж на раково болни деца в Пловдив

Кушадасъ

Очарователен бобтейл помага на раково болни дечица от Пловдив. Пухкавата красавица Мони посещава Детското онкохематологично отделение към Университетската болница Свети Георги, за да вдъхне кураж на малчуганите в тежката борба, която водят.

Кучето, чието цяло име е Мадам Фльор де мон Шмитфийд беар, е на две години и половина. То е мило, любвеобилно и жизнено. Мони обича да общува с децата и с удоволствие се оставя в техните ръце.

Тя обожава да им подарява целувки и да се гушка в тях. Малчуганите от своя страна също много радват на пухкавото пале и с голямо желание го посрещат.

Заради меката си козина и невероятния си характер то е истинска атракция за мъниците. Всъщност всички кучета от тази порода са такива. Неслучайно те се използват при лечение на деца с ракови заболявания и аутизъм, съобщава БНТ.

Горд стопанин на удивителния бобтейл е Велислава Костадинова. По думите ѝ въздействието на животното върху децата е страхотно. Малчуганите са усмихнати и по-спокойни, а това е от полза за лечението им.

Д-р Неофит Спасов от отделението по детска онкохематология също е на мнение, че кучето е ценен приятел на децата, вдъхващ им кураж през всички тежки манипулации, които те често пъти преживяват тежко. Ето защо той и колегите му по също много се радват на Мони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати