Тъжно! Застреляха лос, нахлул във финландска банка

Лос

Неочакван рогат гост се появи в столична банка във Финландия. Заблуден лост проникна в учреждението и предизвика сериозен безпорядък. За жалост, животното беше застреляно поради съображение за сигурност, съобщават от АФП.

Едрият бозайник нахлул в банката, преди тя да отвори врати. Той буквално влетял през витрината, като междувременно нанесъл поражения и на кола, паркинара в близост до мястото на инцидента. Предполага се, че заблуденото животно идва от по-безлюден край и затова е било шокирано от обстановката в Хелзинки.

От местната полиция коментират, че случаи като този са сравнително редки, но все пак не се изключват напълно. Инспекторът Арто Лайтинен заяви, че понякога дивите животни сами усещат, че не бива да приближават по-натоварените райони на населените места, но друг път те се объркват и тогава стават произшествия.

Подобен инцидент с лос имаше във Финландия и преди две години. Тогава огромното животното успя да мине през прозореца на класна стая и отново беше застреляно.

Неотдавна пък жителите на Хамина изтръпнаха, защото стана ясно, че по улиците броди дива мечка. За щастие, тогава не се наложи животното да бъде умъртвявано, защото то бързо се отдалечи от оживената зона и се скри в гората.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати