miau.bg»Статии»Живини»Лъвове задръстиха път в Южна Африка

Лъвове задръстиха път в Южна Африка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Национален парк Крюгер
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Лъвове блокираха път в Южна Африка. По някаква причина хищните животни от Национален парк Крюгер са избрали да почиват насред шосето и присъствието им смути туристите, намиращи се в района по това време.

Докато се разхождали в парка, посетителите ненадейно се натъкнали на две тигрици и техните шест малки лъвчета, които блажено се излежавали на асфалта. Животните изглеждали спокойни и дори мързеливи.

Но все пак туристите предпочели да не се приближават твърде много до тях, защото се опасявали, че възрастните ще проявят агресия, ако почувстват, че над малките им е надвиснала заплаха, съобщава Дейли мейл.

Ето защо те решили да променят маршрута си и да заобиколят пътя, където големите котки се излежавали. Територията на Национален парк Крюкер е обитавана от близо две хиляди лъва. Заради протекцията, която получават, в момента те водят сравнително спокоен начин на живот.

Лъвове

Природозащитници отбелязват, че в миналото е имало близо двеста и петдесет хиляди екземпляра от вида по тези земи, но след 1975 година популацията им значително намалява заради дейността на бракониерите.

Сега от парка се надяват, че ще могат да опазят лъвовете и да подпомогнат за нарастването на популацията му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати