Куче и лисица са най-добри приятели

Лисица и куче

Поредното нестандартно приятелство между животни от различни видове умили цял свят. Куче и лисица, живеещи под един покрив, са верни другари и не могат и минута един без друг, пишат чуждестранни медии.

Приятелството между палавата лисица Джунипър и австралийската овчарка Мус се поражда в мига, в който стопанката на кучето донася в дома пухкаво лисиче. Тогава Джунипър е само на пет седмици. Въпреки че много песове биха реагирали враждебно при вида на непознато животно в собствената им територия, Мус не прави така.

Австралийската овчарка е израснала сред какви ли не представители на животинския свят, така че веднага причислява Джунипър към кръга на своите верни другари. Днес двете животни са неразделни, спят заедно, гушкат се и похапват.

Собственичката на двете очарователни създания споделя, че когато Джунипър е покрай Мус, се държи като влюбено момиче. Тя кокетничи и търси всевъзможни начини да привлече вниманието на кучето.

Жената разказва още, че когато лисиците искат да покажат, че владеят даден предмет или територия, сядат върху него. Ето защо много често тя откривала Джунипър върху кучето си, което не било особено доволно от това да се превръща в лисиче канапе, но все пак изтърпявало набезите на своята усмихната приятелка.

Куче и лисица

Впрочем това не е първото приятелство между лисица и пале. Миналата година също научихме за хрътката Тини и неговата дива приятелка Снифър от Норвегия.

Лисаната и кучето се запознават, докато Тини следва своя стопанин – фотограф в гората. Въпреки че двамата са много различни, изненадващо между тях се поражда дружба. От този ден нататък всеки път, когато животните се срещнат, си играят заедно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати