Пандата, симулирала бременност през 2014 г., този път наистина роди

Панда

Първото бебе панда за тази година се появи на бял свят в Китай преди броени дни. Раждането се осъществи в прочутия Център за изследване и възпроизводство на панди в провинция Съчуан, като то беше наблюдавано от над сто хиляди души.

Мъничето, което е представител на изчезващия вид гигантска панда, се роди с тегло от едва 145 грама. Следващите седмици са решаващи за него, защото през тях ще се разбере дали то ще оцелее.

Размножаването на гигантските панди в плен се осъществява много трудно, защото женските са доста претенциозни. Освен това те са в състояние да заченат само през два дни в година, което прави процеса изключително сложен.

Но дори и пандата да успее да роди, не е сигурно, че бебето ще остане живо, тъй като когато не са в естествената си среда, мъниците от вида са прекалено немощни и уязвими.

От центъра, където се е появила първата пандичка за 2016 година, споделят, че бебето е рожба на гигантската панда Ай Хин. Припомняме, че тя стана известна в цял свят, след като се оказа, че симулира бременност.

Хитрото животното известно време заблуждавало всички, че очаква бебе, само за да се възползва от облагите, които бременните панди в центъра получават.

Според гледачите то запомнило глезенето при предишната си бременност, ето защо не се посвенило да покаже признаци на бременност с надеждата да получи допълнителни количества бамбук и специални хлебчета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати