miau.bg»Статии»Живини»Потрес! В норвежки зоопарк убиха здрава зебра

Потрес! В норвежки зоопарк убиха здрава зебра

Зебра

Покъртителна сцена се разигра в зоологическа градина на Южна Норвегия. Обезглавена зебра беше дадена като храна на тигрите там, при това най-демонстративно, съобщават чуждестранни издания.

Зоопаркът се намира в Дюренпарк в град Кристиансан и е един от най-популярните в страната. Според информацията цялото възмущение на посетителите дошло от там, че всичко това се случило в присъствието на куп деца.

Тигри

Публичното подхвърляне на обезглавената зебра обаче не е единственият притеснителен факт. Оказва се, че животното е било напълно здраво и е убито само заради излишък от този животински вид в центъра, съобщава изданието Дейли Мейл.

От персонала на зоологическата градина опитали да се защитят, като заявили, че са предоставили на тигрите тази храна, тъй като тя е характерна за тяхната естествена среда.

Възмущението на посетителите е напълно разбираемо, но за хищниците е съвсем нормално да изядат друго животно, заяви ветеринарният лекар на зоопарка Ролф-Арне Олберг.

Обезпокоителното е, че практики като тази не са чак такава рядкост в зоологическите градини и на други места. Преди около две години напълно здрав жираф беше убит и публично предоставен за закуска на лъвовете в зоопарка на Копенхаген.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати