Създадоха чесалки за котки с облика на Джокондата

Създадоха чесалки за котки с облика на Джокондата

Необичаен котешки артикул изработи нидерландски дизайнер. Талантливият Ерик Щехман е създал платна с мотиви от Ренесанса, където котките могат да си наточат ноктите.

Стопаните на котки знаят, че точенето на нокти е сред редовните занимания на котки. Когато писаните се отглеждат в къща, те често избират за тази цел фиданки от двора и това не е кой знае какъв проблем.

Създадоха чесалки за котки с облика на Джокондата

При котките, отглеждани в апартамент обаче, нещата са по-сложни, защото животните използват всевъзможни мебели, за да си наточат ноктите си. Но сега собствениците на тези котки могат най-после да си отдъхнат, защото благодарение на Щехман домашните им любимци ще има къде да си чешат нотките, без да уреждат семейните ценности.

Своеобразната острилка на котешки нокти на пръв поглед изглежда като стилен аксесоар за дома. Чак при по внимателно вглеждане става ясно, каква всъщност е нейната втора функция. Нестандартното платно е изработено от сезал, добит от листата на растението Agava sisolana.

Оттук нататък котките спокойно ще могат да острят нотките си върху копия на картини като Момичето с перлената обеца на Йоханес Вермеер, Мона Лиза на Леонардо да Винчи и Натюрморт с цветя в стъклена ваза на Ян Давидс де Хем. А собствениците на котки ще могат да се сдобият с тях срещу сумата от 169 долара.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати