Похвално! Мъж храни всеки ден по 80 улични кучета

16.04.2016
Похвално! Мъж храни всеки ден по 80 улични кучета

Готвач от Тайланд дава ценни уроци по човечност на целия свят. Вече пет години 48-годишният Майкъл Бейнс се грижи за купища бездомни кучета по улиците и всеки ден им носи храна, пътувайки към работата си.

Милосърдният мъж работи в Чонбури. Всяка сутрин, преди да потегли към работното си място, той приготвя порции с храна за кучетата.

След това той спира по няколко пъти с колата си, за да нахрани всяка гладуваща душа по пътя. Обикновено за времето от 24 часа му се случва да нахрани близо осемдесет хайванчета.

Майкъл признава, че безстопанствените животни са му голяма слабост и направо му се къса сърцето, когато види някое страдащо пале на улицата. Най-мъчно му било за тези от кучетата, които нямат приятелчета, с които да споделят мъката си и седят изолирани някъде.

За да може винаги да помогне на куче в нужда, готвачът редовно носи в колата си кучешки лакомства и вода. Както сами се досещате, това му отваря доста разходи всеки месец.

Той не крие, че месечно заделя близо петдесет хиляди долара, за да помага на животни, но е доволен, защото усилията му дават резултат.

Благодарение на постоянството си вече е успял да намери дом на четиридесет палета и ще продължава да се бори за каузата си. Самият Майкъл има у дома тринадесет кучета и съветва всеки, който желае да си вземе четириног приятел, да не дава луди пари за това, а просто да приюти животно от улицата.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати