Автомат с храна за бездомни животни изникна в Бургас!

Автомат за кучешка храна

Иновативен автомат с лакомства и вода за животни е монтиран в Бургас. Модерната машина, предназначена за хранене на кучета и котки, ще даде възможност на бургазлии да хранят не само собствените си домашни любимци, но и тези, които се скитат сами по улицата.

Любопитното съоръжение вече е поставено в парка на комплекс Изгрев и до дни ще заработи официално. Автоматът действа по съвсем екологичен принцип - пускаш празно пластмасово шише в място, предназначено за тази цел, след което можеш да вземеш гранулки.

Лакомствата за четириноги са универсални, така че с тях могат да се хранят както палета, така и писани. Освен сектор за храна машината ще има и сектор за вода, така че животните да се хидратират, без да се налага да пият вода от съмнителни места.

Очаква се други такива уреди да се появят и на още места в Бургас, като идеята е те да се намират най-вече на местата, където се разхождат кучета.

По думите на директора на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев в другите страни също има такива съоръжения, но в чужбина те са насочени в основно в полза на безпризорните животни.

Според него обаче тъй като в крайморския град няма кой знае колко много безстопанствени кучета и котки, автоматът ще улеснява хората с домашни любимци, пише BurgasdreamCom.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати