Провинил се лъв е наказан да живее с две лъвици

14.04.2016
Лъвица

Крути мерки за превъзпитание на лъв се наложиха да вземат в Република Южна Африка. Проблемен мъжкар от резерват ще бъде изпратен с две лъвици в нов дом, за да стане по-смирен, предават западни издания.

Мярката се наложила заради проблемите, които доскоро 3-годишният Силвестър създавал. Вероятни заради тормоза, който той отнасял от по-авторитетните мъжки в резервата, на няколко пъти лъвът бягал и причинявал щети.

През миналата година Силвестър успял да се измъкне от резерват Кару и за периода от три седмици изминал почти триста километра. През това време той умъртвил близо тридесет овце. За щастие пакостникът бил заловен на време от рейнджър, преди да е причинил още по-големи проблеми.

Той бил върнат в резервата, където живял известно време сравнително кротко, но миналия месец пак успял да се провини. След като звярът пак се измъкнал от резервата, той бил обявен за проблемно животно. Ето защо се наложило най-после да се вземе някаква мярка, чрез която поведението на хищника да се промени.

След обмисляне на проблема се стигнало до решението Силвестър да бъде транспортиран до парка Адо. Там той ще живее заедно с две лъвици и ще има възможност да се прояви като мъжкар. Надеждите на специалистите са, че след като се сближи с тях, ще се наложи като доминиращ мъжкар и най-после ще се спре с бягствата и пакостите.

От южноафриканската Служба за управление на националните паркове обясняват, че възрастта, в която се намира Силвестър, е подходяща той да стане Алфа мъжкар и предвиждат в бъдеще той да е далеч по-кротък отколкото в младежките си години.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати