За британците котките са по-важни от политиците?

17.04.2016
Котки

Пухкавите котета са слабост на много хора, но изглежда, че в Обединеното кралство те са на особена почит. Цели осем милиона писани могат да се видят на територията на страната, като голяма част от тях се третират като почетни членове на семейството.

Любовта на британците към котките е толкова голяма, че те се интересуват повече от живота на пухкавите четириноги, отколкото от ежедневието на полиците си, пише изданието Дейли експрес, позовавайки се на данни от анкета, разкриваща читателските и информационните привички на живущите във Великобритания.

Според изследването темата за котките е сред най-атрактивните за поданиците на Нейно Величество. Британците предпочитат да се ровят в интернет за клипчета с пухкави животинки, отколкото да проверят какво се случва с премиера им например.

Всъщност всички теми, свързани с животинското царство, са сред приоритетните за жителите на Великобритания. Единственото по-интересно за тях четиво са само клюките за известни личности. На трето място по читателски интерес пък се нареждат спортните новини.

Следващите позиции са заделени за телевизията и киното, следвани от храната и престъпленията. По-малко интересни теми пък се оказват здравето, родителството и политическите въпроси.

От изследването става ясно и по-какъв начин населението на Обединеното кралство се добира до информация. Повечето от хората на Острова използват най-вече социални мрежи за тази цел. По-малко от тях си служат с Google, Уикипедия и новинарски сайтове, за да се информират за новостите.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати