miau.bg»Статии»Живини»Радиоактивни глигани тормозят японци

Радиоактивни глигани тормозят японци

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Глигани
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Радиоактивни глигани тормозят Северна Япония. Животните вилнеят на воля покрай изоставените от хората къщи край Фукушима.

След аварията в японския АЕЦ животните са подложени на огромно количество радиация. Вместо да умрат обаче, те мутират, размножават се неконтролируемо и са придобили крайно агресивен характер.

През последните четири години глиганите в района са увеличили популацията си поне няколко пъти. Днес те се разхождат необезпокоявани в зоната, която беше забранена за хора след аварията.

Причината е една – глиганите се възползват от човешките постройки. Те, както и миещите мечки, се настаняват в евакуираните къщи и ги използват като скривалища и бърлоги. Лошото е, че все по-често отскачат до близките ферми, където опустошават реколтата.

Оказва се, че инцидентът с централата от 2011 година е отключил доста сериозния проблем с глиганите в цяла префектура Фукушима. За последните пет години щетите върху земеделската продукция са се увеличили двойно. Те са оценени на цели 15 млн. долара.

Глиган

Освен за отглежданите култури обаче опасност има и за живота на местните хора. Вече има няколко случая на нападнати граждани, и то докато се разхождали най-спокойно по улиците. Хората са притеснени, че дивите прасета вече не се страхуват от хората и са започнали спокойно да влизат в селата и градовете.

В природата в района на Фокушима на практика глиганите нямат естествени врагове. За това властите организират ловни дружинки, които да се погрижат за лова и разреждането на популацията им. През последните 3 години броят на отстреляните животни е скочил от 3 на 13 хиляди. Най-добрите ловци дори биват специално награждавани, за да имат по-голяма мотивация.

Тук обаче идва проблемът какво да бъде направено с телата. На 56 км от централата в град Нихонматцу има 3 масови гроба, които вече преливат. Властите са позволили на ловците да заравят животните на свои земи.

Ситуацията се утежнява и от факта, че глиганското месо е негодно за ядене, тъй като е с високи нива на радиация. Кремацията също е вариант, но малцина са желаещите да разчленяват глиганските телеса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest