Сиамска котка, заклещена в колет, оцеля 8 дни без храна и вода

Сиамска котка

Сиамска котка за пореден път доказа твърдението, че котките имат девет живота. Писаната-героиня оживя като по чудо, след беше приклещена повече от седмица в колет, съобщава изданието Дейли експрес.

Според информацията 8-годишното животно, наречено Къпкейк, е прекарало близо осем дни в кашон със CD и DVD дискове. Нейната собственичка обаче недоумява как Къпкейк е успяла да попадне там и защо.

След като се е озовала в колета, котката не само е прекарала дълго време затворена, но и успяла да измине четиристотин километра от Фалмът, Корнуол, до Горинг-бай-Сий, Съсекс като пощенска пратка. След като котката е открита, тя е върната на подателя на пратката.

Джули Бигът, която е стопанка на Къпкейк, наистина няма представа как е станало това объркване. Тя разказва, че е приготвила лично колета, но изглежда така и не е разбрала, че е запечатала вътре и домашния си любимец.

Тя разказва, че когато котката не се е появила дълго време, преобърнала дома си да я търси и дори се стреснала, че животното може да е починало някъде. Загадката с изчезналата писана обаче се разкрила дни по-късно, когато пратката с котката била доставена в Горинг-бай-Сий и тамошните пощенски служители сигнализирали за случая на Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA).

След като представителите на организацията отвели животното на ветеринарен лекар, бил открит чипът му, а чрез него и стопанката на котката. Случаят с Къпкейк удивява не само нейната стопанка, но и ветеринарния лекар, прегледал животното. По думите оцеляването на котката си е цяло чудо, имайки се предвид времето, в което тя е прекарала без храна и вода.

И все пак, трябва да припомним, че това не е първият случай, в който заклещена в пратка котка прекарва дълго време без вода и храна. Неотдавна стана ясно, че котка, попаднала в диван при преместване на мебели, е пропътувала немалко километри и е останала близо два месеца без вода и храна, докато е била в капан. Състоянието на животинчето е било доста сериозно, но за щастие е успяло да оцелее.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати