Родни природозащитници въстанаха срещу мизерията в кучешките приюти

Приют за животни
Универсална четка за косми за прахосмукачка-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
22.10 лв.
Виж ››

Протест под надслов Аз съм куче се провежда под сградата на Столична община. За да се борят за правата на бездомните животни, на мястото се бяха събрали природозащитници от цяла България.

Всички те показаха негодувание към покъртителните условия за живот в приютите за безпризорни песове. Ето защо защитниците на животните настояват бездомните кучета да не се затварят там, докато тези специализирани центрове не се приведат в нормален вид. В хода на протеста някои от участниците влязоха в клетки, надявайки се насочат общественото внимание към проблема.

Природозащитниците обясняват, че са сформирали протеста, след като са узнали за безобразната среда, в която животните са принудени да живеят. Те били възмутени и от кражбите, които се правели на подобни места.

По време на протеста разбунтувалите се граждани отправиха ясни искания. Те настояват попадналите в приютите животни да се поставят във външни клетки. Протестиращите настояват в приютите да не постъпват нови четириноги, докато условията в тях не се подобрят.

Софиянци и гости на столицата, дошли да се борят за правата на животните, отправиха искания да се осигури ежедневен достъп до кучетата както на членове на организации, така и на обикновени граждани.

Протестиращите пожелаха също така от приютите да предприемат масови осиновителни кампании. Те настояха още центровете за приютяване на бездомни животни да станат обект на проверки и служителите, които по един или друг начин са злоупотребявали с правомощията си да получат наказание.

Природозащитниците се борят и за оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска, тъй като според тях именно тя била в основата на проблема.

Общинските приюти са концлагери, места за бавна и мъчителна смърт. И масово в тях работят хора, които нямат добро отношение към животните, пишат в интернет участници в протеста.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати