Ексклузивно: Пингвин стопира на шосе във Фолклендските острови

Пингвин автостоп

Пътуването на стоп стана много популярно сред младежите в последно време, но чували ли сте някога животинче да се възползва от споделеното пътуване?

Ако щете вярвайте, но подобен случай наистина беше документиран. Заблуден пингвин, изгубил се на Фолклендските острови, чака сума ти време на главен път да бъде качен от кола и превозен до колонията му, съобщава изданието Дейли мирър.

За да докаже, че забавната вест е реална, вестникът публикува фотоси на императорски пингвин, който сякаш стопира на главното шосе в източната част на острова. От забавните снимки се вижда как животинчето стои около колите и сякаш очаква да бъде качено от някой милосърден шофьор.

Автор на уникалните снимки е шофьорът Пол Чапман. 56-годишният мъж се предвижвал с автомобила си към популярно място за ловене на риба, когато внезапно се натъкнал на необичаен стопаджия.

Той и съпругата му, която пътувала с него в този момент, се изумили от пингвина и го наблюдавали известно време. Нито двойката обаче, нито някой друг шофьор на преминаващите превозни средства не пожелал да качи лутащото се животинче.

В крайна сметка на крилатия стопаджия явно му писнало да чака за превоз и закрачил смело в посока към близкото населено място. Изглежда смелчагата ни най-малко не се притеснявал, че може да бъде сгазен от някоя кола.

За сметка на това, шофьорите явно са се смущавали от него, щом така и никой не е проявил инициативата да го вземе със себе си.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати