Врачански Ной отглежда близо 1000 животни

Птици

Мъж от Враца отглежда близо хиляда животни в дома си. Заради необичайното му занимание познатите му го наричат съвременния Ной. Всички видове Иво Иванов развъжда в жилището си в криводолското село Краводер, пише СтандартнюзКом.

Мъжът разказва, че обожава животните и навремето много искал да стане ветеринарен лекар, но след като мечтата му се не сбъднала, станал строителен техник. Въпреки това интересът към различните видове не отминал и щом се пенсионирал, се отдал на най-голямата си страст-отглеждането на животни.

Така преди около 7 години дошъл да живее в село Краводер. Сред първите му питомци е корела, подарък от съпругата му. По-късно Иво си взема още птички от тази разновидност, за да не е самотно първата му любимка.

Оттам насетне започнал да колекционира всякакви животни. Сред добичетата, за които той се грижи, има кокошки, гъски, патици. В дома му се намират още гугутки, амадини, канарчета, пъдпъдъци и др. Иво е горд собственик още на няколко кучета.

Иво разказва, че любовта към животните му е по наследство от неговия дядо Иван Първанов Дивия, който също обожавал да стои сред природата. Още от ранна възраст Иванов мечтаел да стане ветеринар, но след като не успял да се справи с изпита по химия, се отказал.

пъдпъдъчи яйца

Сега вече мога да кажа, че станах ветеринарен лекар по неволя. Аз си лекувам животинките, помагам и на хора в селото, които се допитват до мен за съвет, обяснява съвременният Ной.

Иво обича да експериментира и да създава кръстоски. Пробвал е да чифтосва различни видове птици и понякога трудът му се е увенчавал с впечатляващ успех. Опитал е да кръстоса кокошка и фазан, но тук е ударил на камък.

Мъжът полага големи грижи за животните си и се старае максимално те да се чувстват добре. Споделя, че много признателен на своите питомци, защото преди време, когато не се чувствал добре, яйцата от японските му пъдпъдъци закрепили здравето му.

Сега той раздава от тях на хора, които също имат нужда да подсилят имунитета си. По думите му тези яйчица са най-полезни, приети под формата на шейк с малко мед и лимон.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати