Уникално! Двуносо куче стана сензация

Двуносо куче

Когато избират домашни любимци, повечето хора обикновено се спират на здрави питомци, тъй като идеята да отглеждат животно с някаква малформация ги притеснява.

За щастие обаче има и такива личности, които пък биха желали да осиновят именно такова необикновено същество, защото усещат, че се нуждае от внимание и обич дори повече от останалите. Сред тези благородни души е мъж на име Тод Рей, който може да се похвали с изключително специален домашен любимец. Тот е собственик на кучето с два носа - Тоби.

Историята на Тоби е изключително драматична. Преди около една година той за малко да загуби живота си, но в точно в този момент съдбата се намесва, пише Дейли телеграф.

Той живеел на улицата, където бил заловен и вкаран в приют. Очаквало се съвсем скоро да бъде подложен на евтаназия, но точно преди това да стане, се намесил Тод Рей, който пожелал да го осинови.

Кръстих го Тоби-Уан Кеноби, разказва Тод Рей.

Въпреки необичайната си визия Двуносият Тоби, както го наричат всички познати, кучето се чувства много добре и не спира да лудее по цял ден. Той е от породата австралийска овчарка и подобно на останалите кучета от тази разновидност, е верен приятел и пръв помощник на собственика си. Отличава се с изключителна дружелюбност и е готов да засипе с любов своя човек по всяко време на деня.

Впрочем това не е първият случай на животно с два носа, за който знае. Преди пет години светът научи за котката Франк и Луи, която има две усти, два носа и три очи. Подобно на Двуносия Тоби този невероятен котарак е щял да бъде евтанизиран заради малформацията си.

Още докато бил само на няколко дни, той бил отнесен във ветеринарна клиника, за да бъде евтанизиран. Било почти сигурно, че ако това не се случи, ще умре в огромни мъки скоро след това.

Ветеринарната специалистка, която трябвало да го подложи на процедурата обаче, отказала да го стори и го задържала. Франк и Луи отраснал пред очите ѝ и водел пълноценен живот, независимо от състоянието си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати