miau.bg»Статии»Живини»Чудо! Овчарско куче роди рекорден брой палета

Чудо! Овчарско куче роди рекорден брой палета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
Овчарски кученца
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Бременно овчарско куче от породата Марема изуми цял свят и остави неподготвени своите стопани, след като роди цели седемнадесет палета. Със своето невероятно постижение четириногото от ферма в Напа отбеляза постигне рекорд за щата Калифорния, предава Си Би Ес.

Майката-рекордьорка е само на три години, но въпреки това е успяла като по чудо да износи цели седемнадесет палета. Гордото овчарско куче Стела работи като пазач на добитък във фермата на своите стопани Джон и Габи Констанцо.

Собствениците на четириногото били наясно, че съвсем скоро техният домашен любимец ще си има малки, но определено не очаквали на бял свят да се появят толкова много малки кученца.

Когато се родило и последното от всичките кученца, фермерите си дали сметка колко много работа ще имат покрай бебетата и че ще трябва да се грижат за тях денонощно. Въпреки изненадата и шока обаче те са категорични че обожават новите членове в семейството. Тъй като няма как да ги запазят всичките обаче, тепърва ще търсят подходящи домове за мъниците.

За всички ни беше огромна изненада. Очаквахме най-много десет кученца, диви се Джон Констанцо на плодовитостта на кучето си.

Независимо че на семейството не му било никак трудно да предположи за рекорда, който тяхната Стела е поставила, предположението им веднага било потвърдено и от ветеринарен лекар, който заявил, че това е рекорд не само за щата, но и за породата Марема /най-голямото в света кучило, регистрирано досега от Гинес, наброява 24 палета/.

Въпреки големия брой от кученца техните стопани не се притесняват, че ще се появят желаещи, които биха ги осиновили, тъй като този вид кучета се ценят доста от фермерите. Мермера е древна порода, която от столетия се слави със своята работливост и умения за охраняване на стадата с домашни животни.

Те са изключително умни, схватливи и добри кучета, при чието възпитание трябва да се набляга основно на позитивни методи. При добро обучение се превръщат в бдителни пазачи и дясна ръка на своя стопанин, ето защо фермерите ги предпочитат. Разбират се, и с децата са чудесни компаньони, така че лесно стават незаменим член на семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest