miau.bg»Статии»Живини»Честит рожден ден на Миджи – коалата рекордьор!

Честит рожден ден на Миджи – коалата рекордьор!

Коала

Днес рожден ден празнува една от най-възрастните коали в света. Това е Миджи от Северна Америка, която навърши цели 18 години.

Миджи отпразнува рождения си ден в зоологическата градина в Кливланд, където живее от години. Тя бе доста сънлива, но все пак успя да се наслади на голямото парти, което ѝ бе устроило персоналът. Освен лакомства коалата получи и честитка за рожден ден, подписана от 150 нейни фенове. В нея те пожелават още дълги години щастлив живот на пухкавото животинче.

Миджи е безспорен рекордьор. Коалите обикновено живеят до 10 години, но тя отдавна е прескочила този праг. Тези австралийски двуутробни спят до 20 часа в денонощието. Огромната доза от сън се налага от липсата на евкалипт в организма им, с който всъщност се хранят.

В дома на Миджи, зоопарка в Кливланд, два пъти седмично пристигат доставки с листа от евкалиптово дърво от Флорида и Аризона.

Освен нея тук живеят още две коали. Това са доста по-младите Бълки - на 4 години, и Нинунби – на 3. Миджи има две рожби, които са настанени в зоопаркове в Сан Диего и Кълъмбас, Сан Франциско.

Въпреки че възрастта на Миджи е рекордна, тя не е най-възрастната коала в света. За момента рекорда държи женска коала на 23 години, която е все още жива и се намира в австралийски резерват в Куинсланд. След нея се нарежда мъжки екземпляр, който доживя до 22 години в зоопарака в японския град Тама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати