Невероятно! Бебе слонче си има майка овца

Невероятно! Бебе слонче си има майка овца

За любовта няма нито вид, нито порода и поредното доказателство за това идва от центъра за застрашени видове Ходспруит (Южна Африка). Малко слонче, останало без майка, е било осиновено от грижовната овца Лами, информира ЮПИ.

Независимо че на пръв поглед рунтавото добиче и слончето нямат нищо общо, за осиротялото бебе Лами вече е всичко. Ето защо не се откъсва нито за миг от новата си майка. Въпреки че в момента слончето е добре, не така се е чувало преди дни.

Лошият късмет започва да го преследва през февруари, когато пада в дренажен кладенец. Изглежда мъникът се е отделил от майка си и е попаднал в клопката, от която не е имало как тя да го избави.

За щастие обаче бедстващото животинче е било забелязано от хора и спасено. Служителите в центъра за застрашени видове го приютили и първоначално му дали името Бела, мислейки си, че е женско. Но след като станало ясно, че слончето е момче, го прекръстили на Аманзи, което се превежда като вода.

Слонче овца

Първоначално Аманзи бил доста изплашен и объркан от всичко, което се случвало с него, но постепенно започнал да се адаптира, като за това главна роля има овцата Лами.

Откакто тя започнала да се навърта около него, то придобило увереност и започвало да се храни с апетит. Въпрос на време е напълно да се възстанови от преживяния шок.

Гледачите в специализирания център разказват, че това не е първият случай, в който Лами се изживява като майка-закрилница на някое сираче от друг вид. Преди време тя е поела грижите за малки носорогчета, които също страдали от липса на майчински грижи.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати