Отровата на тези 5 животни може да ви спаси живота

Змия
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Ако, за нещастие, някое от изброените 5 животни ви ухапе или ужили, навярно ще разполагате само с няколко минути живот. Но в правилното количество, одобрено от медици, същата отрова може да ви спаси живота.

С токсичното вещество на някои от животните все още се провеждат експерименти, защото съществува надеждата то да лекува от рак.

Охлюви

Конусовидният охлюв е едно от най-опасните създания на тази планета. Отровата му е толкова силна, че само за няколко минути може да убие човек, ако го ужили.

При изследване на тази отрова обаче е установено, че е 100 пъти по-мощна от морфина. Все още обаче се провеждат опити, за да се установи как това откритие може да бъде полезно на човечеството.

Змии

Змийската отрова е легендарна със своите ползи за човешкия организъм. От години ухапването от змия се прилагало в Индия и Китай за лечение на различни болести, а древните народи са величаели силата на тази отрова.

От научна гледна точна е установено, че змийската отрова помага при проблеми със сърцето, високото кръвно налягане и кръвните съсиреци.

Скорпиони

Скорпиони

Скорпионът също е в списъка на смъртоносните животни. Опашката му е пълна с отрова и неговото ужилване, въпреки че в повечето случаи не убива, е изключително болезнено.

Някои експерименти обаче показват, че същата отрова провокира свиването на туморните образувания и забавя растежа им.

Паяци

Ухапването на черната вдовица предизвиква тежки мускулни спазми, временна парализа и в някои случаи – смърт. Лекарите обаче казват, че тази отрова може да е полезна при лекуването на мускулна дистрофия.

Пчела

Пчели

Макар че не е никак приятно да те ужили пчела, според науката жилото на насекомите укрепва имунната система. На много места по света дори се предлага терапия с ужилване от пчели срещу артрит, екзема и астма.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати