Избраха любимото куче на Америка

лабрадор ретривър

За 25-та поредна година любимо куче на Америка стана породата лабрадор ретривър. Той е най-предпочитаното домашно животно в страната.

От 1877 годна насам Американският клуб на кинолозите (AKC) провежда най-голямото изложение и конкурс за кучета в Америка. Събитието се нарича Westminster Kennel Club.

Откакто се провежда грандиозното шоу, лабрадор ретривърът никога не е печелил първото място в него. Според AKC обаче животното остава най-популярен заради забавния си нрав и способността си идеално да се вписва в семейната среда.

Лабрадор ретривър се среща в три разцветки и е едно от най-любвеобилните, атлетични и красиви кучета. То е подходящо както за сами хора, така и за семейства с деца.

На тазгодишното издание на конкурса победител стана германски късокосмест поинтер. Изгряващата звезда на юбилейното изложение в Ню Йорк пък бе френският булдог.

В топ 10 на обичаните от американците породи кучета влязоха още немската овчарка, златен ретривър, булдог, бигъл, френски будлог, йоркширски териер, пудел, ротвайлер и боксер.

АКС води статистика за последните 100 години. Тя показва, че 4 породи държат рекордите по оглавяване на класацията. Това са кокер шпаньол, бигъл, пудел и лабрадор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати