Котарак, мислещ се за хъски, тегли стопанката си в снега

Котарак

Както стопаните на котки отлично знаят, обикновено писаните са доста своенравни животни и трудно понасят да бъдат третирани като кучетата.

Те предпочитат да бъдат глезени и обгрижвани от своя стопанин и определено не си дават вид, че искат да му служат вярно. Едно коте от Норвегия обаче коренно се различава от своите събратя, а смелостта и силата му направо ще ви изумят.

Норвежки котак събра погледите на хиляди хора, след като доказа на какъв подвид е способен. Животното не просто позволява на своята господарка да го впряга, подобно на кучетата от порода хъски, но и с лекота я тегли през заснежените писти, докато тя се е въоръжила със ските си.

Виодеклип, разкриващ силата и дисциплината на могъщия котарак, наречен Джаспър, отскоро се разпространява в интернет пространството, но успя за много кратко време да се превърне в хит. От видеото се вижда как котакът тегли стопанката си с особен устрем и изглежда няма нищо против да изпълнява ролята на водач.

Смаяни потребители коментират, че са виждали многократно хъскита да теглят шейни, но на подобен феномен никога досега не са попадали.

Това необикновено коте успя да надхвърли многократно и най-смелите представи на хората, счупвайки от раз стереотипите за котките.

И въпреки че за мнозина поведението на Джаспър е доста неприсъщо за една котка, неговите стопани изглежда не са особено изненадани от него.

Всъщност според тях няма нищо странно в това, че той се занимава с кучешки начинания, тъй като характерът му напомнял повече този на пале.

Стопаните му разкриват, че котето, изживяващо се като куче, обича игрите и разходките навън. Благодарение на видеото котакът Джаспър придоби популярност и извън родината си.

Към този момент той разполага с повече от десет хиляди почитатели от различни националности в социалните мрежи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати