Ужас! Туристи убиха бебе-делфин със селфи

Делфини

Туристи в Аржентина убиха делфинче с желанието си всеки от тях да си направи селфи с него. Те се снимали с животинчето толкова дълго, че накрая то се обезводнило и прегряло до смърт.

Трагичният инцидент е станал в морския курорт Санта Тересита. След като констатирали смъртта на животното, почиващите просто го захвърлили на пясъка.

Случката предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. От Фонда за дивата природа коментираха, че животното е било от редкия вид Францискана. Той се смята за изключително уязвим, тъй като в световен мащаб са останали едва 30 000 делфинчета от него.

Подобно на други делфинчета, тези от вида Францискана не могат да оцелеят за дълго извън водата. Те имат дебел слой подкожна мазнина, която подпомага за бързото загряване в ледените води. Когато излезе от водата обаче, делфинът се загрява изключително бързо, което води до обезводняване и, както в случая – до смърт.

Инцидентът е наложил започването на кампания, която да информира гражданите за опасностите, които грозят изхвърлените на брега делфинчета. Те трябва да бъдат връщани във водата колкото се може по-скоро. Това е от особено значение за делфинчетата от вида Францискана, които днес се борят за оцеляването си.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати