Прасчовци, изживяващи се като русалки, си заформиха Свински остров

Бахамско прасе
Снимка: dailymail-co-uk

Прасенца, изживяващи се като русалки, са една от атракциите на бахамски остров. Животните, се подвизават на остров Биг Мейджър Кей и събират погледите на туристите с умението си да се носят във водата, сякаш са родени за това.

Това късче земя е известно още като Свинския остров и Плажа на прасетата, а според всички, имали късмета да стъпят тук, на неговата територия живеят едни от най-щастливите, глезени и охранени прасенца на планетата.

Тези животни определено не могат да се оплачат за абсолютно нищо. Повечето хора, могат само да си мечтаят за бани в Карибско море, но за тези царствени грухчовци това си е ежедневие. Всеки ден те отиват на плажа, където се излежават под дебела сянка или пък се препичат на слънце.

В случай че видят задаваща се лодка във водата, те не се притесняват и хукват към нея. Плувайки, се приближават максимално към туристите и очакват да бъдат почерпени с някое лакомство.

Ако пък някой турист желае да поплува заедно с прасчовците, те няма да имат нищо против, защото са достатъчно социализирани.

Свински Остров
Снимка: pinterest-com

Освен с туристите десетките прасета, живеещи тук, си общуват още с няколко котки и козички, явяващи се другите обитатели на острова.

Присъствието на прасетата със сигурност прави ваканцията на хората, идващи тук, далеч по-забавна. Всички те не спират да се питат обаче как тези свинчовци са се озовали тук.

Но засега тази информация се пази в тайна. Според едно от предположенията животните са част от проект за привличане на повече посетители в този район.

Но пък според една легенда първите прасенца, появили се по тези земи, били оставени от моряци, които се надявали да се върнат скоро на острова, когато свинчовците са по-охранени, и да ги направят на пържоли. Но за късмет на животните това така и не се случвало.

Друга теория пък свързва прасетата с корабокруширал плавателен съд, от който те са успели да се спасят. Допуска се още, че свинчовците може да са избягали от друг остров и да са се заселили трайно тук, заради храната, която получават от туристите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати