Слоница преби до смърт бик

Слоница

Слоновете са животни, които за мнозина изглеждат спокойни и уравновесени, но истината е, че те също могат да бъдат доста агресивни, когато бъдат предизвикани.

Поредното доказателство за това е инцидент със слон и бивол в Кения, при който рогатото добичето било ступано здравата, съобщават западни медии.

Главни герои в случката са 500-килограмов бик и слоница, готова да стори чудо, за да спаси невръстните си рожби. Свидетел на случилото се разказва, как слоницата и нейните малки си седели кротко сред растителността, когато пред тях се изправил враждебно настроен бик.

Незнайно защо рогатото животно проявило агресия и се опитало да нарани малките на слоницата. В опит да защити своите бебете, майката така се разлютила, че награбила натрапника и го вдигнала във въздуха.

След това биволът бил хвърлен, поради което паднал лошо на земята. Малко след това той издъхнал от нараняванията, които получил.

Разбира се, това е само един от случаите, доказващи огромната мощ на слоновете. Преди няколко години мощен слон също показа на какво е способен, когато се разгневи. Огромният бозайник вдигна разтревожени ескперти на крак, след като умъртви няколко женски екземпляри от вида.

Наложи се специалисти по дивите животни да сформират нещо като хайка за лов на подивелия самец. Според информацията в западната преса 25-годишният слон бил отговорен за смъртта на слоници, които не отговорили на неговите сексуални пориви.

Експертите обясняват, че с покачването на тестостерона при мъжките слонове се стига до тяхното по-агресивно поведение. В този случай жертвите са издъхнали от прободни рани, които, изглежда, подивелият мъжки индивид им е нанесъл в изблик на ярост.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати