Китът 52 е най-самотното същество в океана

Китът 52 е най-самотното същество в океана

Една от най-трогателните истории е на кита 52, чиито любовни песни са с прекалено ниска честота и събеподобните му не могат да ги чуят. Китът все още обикаля самотно океана в търсене на любовта.

Името 52 му е дадено заради 52-херцовите сигнали, които издава. За момента на науката не е известен друг вид кит, който да издава толкова ниска честота на звуци. По тази причина китът 52 броди сам из океана година след година и търси своята половинка.

Любовните му песни са засечени през 1989 година от учена Уилям Уаткинс, който смята феномена за изключителен и започва да следи движението на бозайника.

През последните 25 години е установено, че китът мигрира между централна Калифорния до Алеутските острови в Тихия океан. Неговото пътуване обаче не се отразява от останалите китове в океана.

Експертите обясняват това с факта, че сигнали от 52 херца са ниски и за човешкото ухо. Причината за това може да във физическа деформация, а може и китът 52 да е хибрид между син кит и друг вид кит.

Китовете по правило са социални, а любовните им песни могат да се чуят на 5000 километра разстояние. Те притежават неврони, които им позволяват да изпитват любов, омраза и принадлежност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати