miau.bg»Статии»Живини»Кучета рекордьори

Кучета рекордьори

Нина НордНина Норд
Джедай
226132
Болонка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Съществуват кучета, които са рекордьори сред представителите на своя вид. Така например най-едрото куче на планетата е английският мастиф Айкама Зорба, който живял в Лондон през 1989 година и бил любимец на Крис Ираклидес. Кучето било високо 94 сантиметра и тежало 155.58 килограма.

Най-високото куче в света е над 2 метра. Това е тригодишният немски дог Гибсън, който е висок 2.10 метра, като се изправи на задните си лапи.

А най-дребното възрастно куче в света е живяло през 1945 година. Това е бил 2-годишният йоркширски териер Силвия, който бил висок 6.4 сантиметра и бил дълъг 8.9 сантиметра от края на носа до края на опашката.

Йоркширски териер

Най-бързото куче в света е живяло през 1994 година в Австралия. Грейхаундът Стар Тайтъл успял да развие скорост от 67.32 километра в час. По принцип хрътките са по-бързи от конете. За да се провери това, било направено състезание между хрътка и кон. На писта с дължина 400 метра в британски стадион се състезавали хрътка на име Просто Легенда и кон, който се казвал Малкият Тим. Първоначално конят и хрътката се движели с еднаква скорост, но след това кучето рязко изпреварило коня и успяло да стигне за 23.5 секунди до финала. Конят успял две секунди по-късно.

Най-богатото куче е Гюнтер III, който получил наследство от 373 милиона долара. Той бил любимец на богата немската графиня Карлота Либенщайн, но не могъл да преживее смъртта на стопанката си и месец по-късно я последвал. Парите преминали към най-големия син на кучето - Гюнтер IV, който се радва на луксозен живот.

Богаташката Леона Хелсми, която починала през 2007 година, оставила на малтийската си болонка, която се казва Проблем, наследство от 12 милиона долара. След известно време съдът разпоредил за издръжката на кучето да се оставят само 2 милиона, тъй като те били напълно достатъчни за отглеждането на кучето за повече от 10 години.

Другите пари били раздадени на благотворителни организации. Кучето се глези като принцеса и разходите ѝ включват 8 хиляди долара годишно за фризьор, около 2 хиляди долара за храна, 18 хиляди за доктор и 100 хиляди за денонощна охрана.

Никога не е късно да направите и вашето куче рекордьор или да си вземете ново от нашите обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати