miau.bg»Статии»Живини»Швейцарски закон забранява морските свинчета да живеят сами

Швейцарски закон забранява морските свинчета да живеят сами

Нина НордНина Норд
Джедай
22696
Швейцарски закон забранява морските свинчета да живеят сами
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Според текста на нов швейцарски закон морските свинчета не могат да живеят сами и отглеждането им в домашни условия е разрешено само ако тези животни са двойка. Според новия закон същото се отнася и за други социални животински видове, например за папагалите.

Ако папагал или морско свинче се отглеждат поединично, животинките веднага биват обявени за жертви по смисъла на новия закон и следват редица наказателни мерки.

Създателите на закона са убедени, че това е в интерес на животните, които умират в самота, след като цял живот са били отглеждани в абсолютна изолация от други представители на своя вид.

Допустимо е отглеждането на подобен животински вид вид самостоятелно само при условие, че животинката редовно контактува с други представители на своя вид. Ако морските свинчета или папагалите си имат постоянен партньор, след смъртта на единия тази липса веднага трябва да бъде запълнена с нова животинка.

Швейцарски закон забранява морските свинчета да живеят сами

Собствениците на кучета в Швейцария също трябва да спазват някои нови правила. Те ще ходят на задължителен курс, който ще ги обучи как да се държат с домашния си любимец така, че да не потъпкват достойнството му. След като преминат успешно тази част от курса, ги чака следващата, в която ще се учат как да разхождат любимеца си и как да реагират в ситуации, които са опасни за него.

Фермерите няма да имат право да отглеждат крави, овце, кози и прасета в помещения, в които подът е прекалено твърд. Ако стоят по цял ден върху бетон, тези селскостопански животни нараняват копитата си, а освен това им е студено да лежат върху цимента.

Собствениците на аквариумни рибки ще имат право да ги отглеждат само при условие, че едната страна на аквариума не е прозрачна. Това ще гарантира на рибките нормален цикъл, в който те ще могат да преценяват кога е ден и кога нощ. Според специалисти по аквариумните рибки това ще спомогне за по-добрия живот на тези домашни любимци.

Изхвърлянето на болна рибка в тоалетната е категорично забранено със специален текст от новия закон. За да се уважи правото на животното да умре достойно, то ще бъде евтаназирано от специалист.

Представители на властите са обещали, че няма да обикалят от врата на врата, за да проверяват дали законът се спазва и ще разчитат изцяло на съвестта на собствениците на домашни любимци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати