Неочакван обрат! Разделиха тигъра Амур и козела Тимур

Амур и Тимур

Неочакван обрат взе приятелството между козела Тимур и тигъра Амур, съжителстващи от известно време в Приморския сафари парк. Двамата другари, които доскоро бяха неразделни, са били разделени от служителите в центъра. Мярката била предприета, след като двете животни се сборичкали, информира агенция ТАСС.

Макар че двете животни се разбираха, те влязоха в пререкание неочаквано и по тази причина оттук нататък всеки ще живее отделно, съобщават от сафари парка. Причината за раздялата стана странното поведение на Тимур.

Последните дни козелът упорито нападал своя приятел и го тормозел. В началото хищникът не обръщал голямо внимание на изпълненията на своя другар, но в даден момент явно доста му дотегнало и си позволил да бутне с лапи упорития козел.

Реакцията на голямата котка не довела до наранявания на Тимур, но той много се изплашил, защото за пръв път Амур му се опълчвал по този начин. За да не се стига друг път до такива сцени, гледачите в парка решили да разделят двамата доскорошни приятели.

Предстои Тимур да бъде прегледан обстойно от ветеринарните специалисти и да му бъдат пуснати изследвания. След това експертите ще му подберат и партньорка.

В тази връзка те приканват всички собственици на кози, които изявят желание да чифтосат добичето си, да изпратят снимки на невестите. След обстоен анализ на фотографиите специалистите ще преценят кои от кандидатките са подходящи за Тимур.

Припомняме, че чудноватото приятелство между козела Тимур и тигъра Амур започва преди близо два месеца. Козелът попадна в клетката на хищника, след като гледачите го бяха определили за негова плячка /по правило големите котки в центъра регулярно биват хранени с живи животни /. Изненадващо обаче Амур не по пожела да превърне козела в своя жертва и дори се сприятели с него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати