Пловдивският зоопарк ще разменя животни на бартер

Тигър

Пловдивският зоопарк скоро ще заработи на пълни обороти. Предвидените пари от държавната хазна не стигат за закупуването на екзотични животни, поради което паркът ще сключи сделка за бартер с останалите зоокътове у нас.

100 000 лв са предвидени за закупуването на нови животни в пловдивския зооветеринарен комплекс. Парите няма да стигнат за закупуване на твърде скъпите тропически обитатели.

Затова шефът на зоокъта Георги Божев намерил алтернативно решение и решил да разменя животни на бартер с останалите зоопаркове в България. Идеята се приела добре от останалите директори, а които това също носи изгода.

До затварянето на зоопарка в Пловдив през 2008 година животинките там бяха доста малко на брой. Преди две години те бяха разпръснати из парковете в страната, докато на място и до днес тече пълна инвентаризация.

През идните месеци експерти ще минат на проверка за състоянието на зоообитателите, живеещи далеч от своите клетки.

Те ще проверят какво е тяхното здравословно и психическо състояние. След като бъде наясно с какви животни разполага, шефът на комплекса ще реши и какви да купи.

Очаква се пловдивският зоопарк да отвори врати това лято. Така той ще се превърне в поредната култова атракция за туристите в града под тепетата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати