Куче върна изгубените спестявания на пенсионери

Немска овчарка

Немска овчарка от Долна Австрия за пореден път показа на какви подвизи са способни полицейските кучета. Песовете, които отдавна са се доказали като верни партньори на полицаите, са известни с невероятните умения, които прилагат по време на акции в борбата с престъпността.

Добре обучените четириноги надушват наркотици, разобличават престъпници и откриват експлозиви. В хода на поредната операция обаче обучената Евита помогна на възрастна двойка да си върне изгубените спестявания.

Немската овчарка се включила в предполагаем случай на кражба. Старците не могли да открият крупна сума, която кътали от известно време и изпаднали в паника.

След като преобърнали целия си дом, те единодушно стигнали до заключението, че крадец се е промъкнал незабелязано в жилището им и е задигнал парите от кухнята, съобщава Франс прес.

Когато не успели сами да открият скътаните от тях няколко хиляди евро, пенсионерите загубили надежда, че ще видят спестяванията си. Всичко обаче се променило само за един миг. Щом влязла в жилището заедно с органите на реда, обучената Евита веднага надушила парите.

Оказало се, че възрастната двойка е скрила умело спестяванията си в шкаф в кухнята, но после и двамата старци са забравили за местоположението на сумата. В крайна сметка те отново получили достъп до спестяванията си и изпитали огромно облекчение.

Всички полицейски кучета са обучени, за да откриват различни вещи. Възможно е да се специализират в намирането на кървави следи, експлозиви, а също и на документи и пари, обясняват от полицията.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати