Бебето на пандата Мей Сян дебютира пред публика

Панди

Отрочето на Гигантската панда Мей Сян, което се роди на 22-ри август 2015 година в зоопарка във Вашингтон, най-после беше показано на посетители в зооцентъра. Пухкавият Бей Бей направи своя дебют и разтопи сърцата на гостите, съобщават информационни агенции.

Във вълнуващия ден запалени любителите на пандите се бяха наредили пред зоологическата градина още в ранни зори. Всички посетители имаха право да останат през витрината на клетката десет минути, но за някои това време се оказа крайно недостатъчно, за да се порадват на черно-бялото мече. Ето защо след приключване на времето те бързаха отново да се наредят на опашка и да го зърнат пак.

Бей Бей е една от малкото Гигантски панди, родили се при подобни условия. Мъникът е третото отроче на Мей Сян и самеца Тян Тян. Припомняме, че Бей Бей се появи на бял свят с близначе, което почина скоро след раждането.

През първите си седмици Бей Бей беше слаб и специалистите не бяха напълно сигурни дали бебето ще успее да оцелее, но скоро след това мечето укрепна и започна да изследва света около себе си.

Това окуражи гледачите, че пандичката ще оцелее и малко по малко започнаха да я приучават към присъствието на хора. Те разрешаваха на журналисти и други лица да доближават клетката му.

Сред посетителите на Бей Бей бяха първите дами на Китай и САЩ -Пън Лиюан и Мишел Обама. Именно те са и кръстниците на мъника. Лиюан и Обама споделиха, че името му означава скъпоценно съкровище на мандарин.

На този етап Бей Бей ще остане в зоологическата градина във Вашингтон, но когато стане на четири години, ще замине за Китай. Родителите на мечето също ще останат в САЩ още няколко години заради сключен договор между страните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати