Столичани рискуваха живота си, за да спасят куче в беда

Столичани рискуваха живота си, за да спасят куче в беда

Невероятна случка доказа, че у нас има будни и благородни хора, но и напълно незаинтересовани институции. Спасителна акция при доста опасни условия бе организирана от софиянци преди дни. Жителите на столичния квартал Люлин 10 рискуваха живота си, за да спасят куче, изпаднало в беда.

За героичната постъпка разказват очевидци в социалните мрежи. Според свидетел на случката палето се качило на покрива на изоставена къща и не могло да слезе.

Скимтящото и безпомощно създание веднага било забелязано от състрадателни граждани, които опитали да се свържат с различни институции и да му помогнат.

За жалост обаче, някои от тях не си вдигнали телефоните изобщо, а други отказали да съдействат, изтъквайки, че спасяването на това животно изобщо не е тяхна задача. Така разтревожените и едновременно с това огорчени от родните институции жители на Люлин 10 решават да вземат нещата в свои ръце.

Те си набавят стълба и въпреки че тя не е особено удобна, успяват да се доберат до разпадащия се покрив. С риск за живота си гражданите стигат до бедстващото пале и го смъкват на земята.

Добрата новина е, че кучето е спасено и никой от добрите хора, включили се в акцията, не е се е наранил. Въпреки това тази история буди много негативизъм в хората. Очевидците на случката са възмутени от бездействието на държавните институции.

Защо аджеба плащаме данъци? ! Трябваше ли някой от добрите хорица, наели се да свалят животното, да падне и да се претрепе, за да се отзоват гореспоменатите институции.

Слава Богу това не се случи, но ако беше станало кой щеше да е виновен? Или сигурно ние сме си виновни, че изобщо си нарушаваме неделното спокойствие, в опит да спасим едно улично куче-гневи се свидетел на спасителната акция.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
джесика
джесика
23.01.2016 15:02
абе тия идиоти нямат ли мозъци и децата знаят че трябва да се помага в такива ситуации.
6
0
ЕМИЛИЯ
ЕМИЛИЯ
19.01.2016 20:57
Този свидетел на спасителната акция,дето мрънкал ,искам да му кажа,че ако той изпадне в беда същите тези хора ,които дръзнали за спасят кучето щяха да помогнат и на него защото имат сърца и души за всички!А за помощ от държавата съдете по мрънкача!Хем й плащаме данъци хем си свършваме работата сами!Народ на самотек!
14
0
Нели
Нели
19.01.2016 20:43
Каквото ти е отношението към животните, такова е и към хората. Иначе нямаше да има толкова зяпачи, така и никой, който да се притече на помощ на Тодор.
13
0